Monday, 2 November 2015

MAJLIS IHTIFAL TADIKA CAHAYA WARISAN

Sabtu baru-baru alhamdulillah dapat menghadirkan diri ke Majlis Ihtifal Tadika Cahaya Warisan bagi Sesi 2015.




Di awal majlis anakanda bujang ku memulakan majlis dengan membaca terjemahan surah Al - Alaq. Alhamdulillah. Sejuk perut ibu mengandungkan faid 9 Bulan. Walaupun tidak sampai 9 bulan pun. Yelah induce kene paksa bersalin awal. 

Dan yang paling membuat kan hati ibu sebak dan bangga dengan anak bujang ibu ini apabila mendapat Anugerah Pelajar Terbaik. Ibu sendiri tak sangka. Sebab ibu dia ni sokmo lah sibuk. Kalah PM. Sian ke anak-anak banyak belajar kat sekolah je pun. Ibu sangat-sangat berterima kasih pada ticer-ticer yang mengajar faid di TCW.


 Anak-anak syurga ibu




Anak dara sorang ibu tu pun dapat hadiah jugak. Periksa dapat nombor 2. Lagi lah ibu tidak percaya. Balik bila check buku semuanya tak tahu. Rupa-rupanya dia perform masa kat sekolah. Uwan yang datang jauh dari n9 pun tak sangka cucu dia ni dapat hadiah.



Tengok lah perangai si kakak tu. Buat ibu geram je. Ibu doakan abang, kakak dan adik akan lebih berjaya dan menjadi anak yang soleh dan solehah. Tiada apa yang mengembirakan hati ibu selain kejayaan anak-anak ibu. 

Alhamdulillah. Allah kurniakan anak-anak syurga ini kepada ibu. Walaupun ibu selalu jadi harimau kat rumah. Lepas tu pandai plak buat lakonan semula cara ibu mengamuk tu. Sabar je lah ibu.

Terima kasih kepada ticer-ticer di tadika dan taska Cahaya Warisan yang banyak mendidik anak-anak ibu ini. Hanya Allah yang dapat membalas ilmu yang telah mereka curahkan. Amin.

Khas untuk anak-anak syurga ibu
*faidhanazara*




Suppliment kegemaran anak-anak syurga ibu


Sunday, 1 November 2015

#KORANG TAU TAK : PROMO NOVEMBER 2015

Bagi pencinta SR Vitamin C inilah yang dinantikan. SR Vitamin C pada harga yang mengguntungkan.



Kelebihan SR Vitamin C :

  • membentuk kologen - Vitamin C merangsang pembentukan kolagen. Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu,gusi, rangka dan tulang rawan. Sekiranya kekurangan vitamin C kawasan ini akan cepat hilang elastik yang menyebabkan proses penuaan.
  • Kecantikan kulit - Kulit akan lebih cerah dan kurang berlaku masalah kulit kering dengan pengambilan vitamin C secara berterusan.
  • Sebagai anti oksidan yang kuat - vitamin merupakan antioksidan atau salah satu cara untuk melawan penyakit.
  • Membantu mencegah kanser - mampu meningkatkan interferon semulajadi atau daya ketahanan yang tinggi serta mampu merangsang pengeluaran T-cell untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.
  • Meningkatkan sistem imun badan - membantu membina sel darah merah dalam tubuh untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, mengukuhkan sistem imun.
  • Membantu meningkatkan kesan pemulihan - membantu dalam penghasilan kulit baru, alergi dan memudarkan parut.
  • Memperbaiki Simpton pendarahan - Kekurangan vitamin C menyebabkan masalah gusi berdarah, kulit kasar, kulit ruam dan kulit kering.
  • Mengelakkan terjadinya insomnia - membantu fikiran lebih tenang, kurang stress dan masalah mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolestrol sihat - membantu megurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengahalang pendarah dalam hidung dan kapilari dari darah.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kuala Terengganu, Gong Badak, Kuala Nerus, ILP Gong Badak, Uniza dan UMT. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 869908)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 019.3494.550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.


Ur Trusted Shaklee Independent distributor

Fazlina bt Rosli
SMS/WhatsApp : 019.3494.550
FB Page: fazlina rosli
Instagram : ibufaidhanazarajualshaklee

Thursday, 22 October 2015

REVIEW : 26 TEMPAT MAKAN BEST DI TERENGGANU




MARI MELAWAT TERENGGANU !

Makanan yang pelbagai dan sangat BEST. Tu dia. Bagi yang nak melawat TERENGGANU boleh lah ambil LIST ini sebagai panduan. Tiada lah nanti susah hendak mencari tempat makan kan.





Nasi Kukus Jalan Kamaruddin

Nasi Ayam Hannan (Pantai Batu Buruk)

Nasi Ayam Batu 6

Laksa Penang (Pasar Batu 6)

Rojak Keling Restoren Selamat (Depan Sekolah Khairiah)

Ikan Bakar Kampung Bukit Tunggal

Ikan Bakar (Bawah Jambatan Kuala Ibai)

Keropok Lekor Kak Yah Losong

Keropok Lekor Bukit Tok Beng (BTB)

Nasi Dagang Ladang ( Dekat Surau UAI)

Nasi Dagang Chendering

Nasi Lemak Pasir Panjang (Dekat Sekolah Tengku Bahriah)

Nasi Lemak Ladang (Bulatan Batu Bersurat)

Nasi Lauk Kerang (Nasi Padang - Hotel Bintang)

Satay Chendering

Murtabak Tanjung (Area Shah Bandar)

Roti Payang (Jalan Kamaruddin)

Nasi Dagang Bakar Al-Hijrah (Pasir Panjang)

Nasi Minyak Bukit Depu

Mee Goreng Separuh (Kampung Ladang)

Mee Hum Sup Lerang (Hiliran)

Keropok 007 Kuala Ibai

DAN
 TAMBAHAN




Jom pakat mari ramai. ramai.

Wednesday, 21 October 2015

INFO : 18 KELEBIHAN ESP SEBAGAI PROTEIN TAMBAHAN



KENAPA ANDA PERLU MEMILIH ENERGYZING SOY PROTEIN (ESP) SEBAGAI PROTEIN TAMBAHAN ANDA.

  1. ESP meningkatkan penyerapan proteinmengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut, mengatasi masalah gastrik.
  2. ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%.
  3. 60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang.
  4. 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung.
  5. 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung.
  6. ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki.
  7. ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang.
  8. ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser.
  9. Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser.
  10. Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan.
  11. Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus.
  12. Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%.
  13. ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda.
  14. ESP jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda.
  15. Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna.
  16. ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya.
  17. ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat(lelaki).
  18. ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kuala Terengganu, Gong Badak, Kuala Nerus, ILP Gong Badak, Uniza dan UMT. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 869908)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 019.3494.550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.


Ur Trusted Shaklee Independent distributor

Fazlina bt Rosli
SMS/WhatsApp : 019.3494.550
FB Page: fazlina rosli
Instagram : ibufaidhanazarajualshaklee


Tuesday, 20 October 2015

TIP : 4 RAHSIA ANAK CERGAS, CERDIK, CERIA




Siapa yang tidak mahu mendapat anak sihat dan pintar. Itu semua impian setiap yang bergelar ibu ayah. Anak yang cergas, cerdik dan ceria bukan boleh diperoleh tanpa sebarang rangsangan. Pelbagai usaha perlu ibu ayah lakukan jika ingin mencapai impian tersebut.

Secara umumnya pembentukan otak manusia bermula pada lapan minggu pertama kehamilan bakal ibu. Otak adalah satu-satunya bahagian organ badan manusia yang akan terus berkembang sehingga bayi lahir. Rangsangan kepada bayi perlu dilakukan sejak dari dalam kandungan lagi.


4 Rahsia Anak Cergas, Cerdik, Ceria

1. Pertuturan

Bercakaplah dengan bayi anda setiap saat. Biarpun si kecil tidak faham apa lagi tetapi otaknya menyerap apa sahaja yang didengari dan dilihat. Berikanlah ucapan "Assalammualaikum/hello sayang, ini mama/papa, anak mama/papa ni bijak/pandailah dan sebagainya lagi kata-kata pujian yang positif. Cara ini dapat mengeratkan hubungan anda dengan anak selain boleh merangsang IQ bayi lebih tinggi serta perkembangan pertuturan yang lebih cepat.


2. Sentuhan

Semasa melakukan komunikasi, lakukan ia serentak dengan sentuhan dan belaian. Bayi memang suka dibelai dan disayangi. Cara ini dapat merangsang hormon gembira dan ceria si manja. Urutan juga dapat memberikan ketenangan kepada bayi selain mengurangkan dia meragam. Bayi yang gembira dan ceria akan membesar dengan lebih baik kerana rangsangan positif yang diterimanya. Pastikan emosi ibu juga dalam keadaan ceria dan gembira ketika melakukan rangsangan ini!

3. Bunyi

Bayi yang terdedah kepada bunyi seperti bacaan al-Quran, zikir, irama muzik klasik secara berulang-ulang sejak dari dalam kandungan mampu merangsang serta optimalkan fungsi-fungsi otaknya. Bayi yang terbiasa dengan bunyi-bunyian tersebut lebih cenderung untuk kurang meragam, tenang, mudah tidur yang menjadi antara kriteria pentng untuk membesar sihat, cerdas secara optimal.


4. Pemakanan yang sihat

Amalan pemakanan sihat sepatutnya bermula sejak ibu disahkan mengandung lagi. Kemudian ia disambung dengan penyusuan susu ibu secara eksklusif selama enam bulan dan diikuti dengan pengenalan kepada makanan pejal. Pemilihan makanan yang dimakan oleh ibu memainkan peranan penting kerana anak yang menyusu susu ibu turut menikmati khasiat makanan yang sihat. Selain itu bayi yang sudah mula makan makanan pejal hendaklah disajikan dengan makanan yang disediakan sendiri yang terdiri daripada buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin, ikan, daging, ayam dan bermacam lagi makanan berkhasiat lain. Ia ternyata lebih bagus berbanding makan segera bayi yang dibeli.



PESANAN :
Anak yang sudah meningkat umur memasuki 1 tahun boleh juga diberikan makanan tambahan (suppliment) bagi membantu pengembangan otak dan tubuh mereka.



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kuala Terengganu, Gong Badak, Kuala Nerus, ILP Gong Badak, Uniza dan UMT. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 869908)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 019.3494.550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.


Ur Trusted Shaklee Independent distributor

Fazlina bt Rosli
SMS/WhatsApp : 019.3494.550
FB Page: fazlina rosli
Instagram : ibufaidhanazarajualshaklee